Total Therapy Reconnect

Therapie volgens Traditionele Chinese Geneeskunde

Kruiden en voeding

kruiden en voeding

Naast een voedingsadvies met producten welke gericht zijn op de klachten kan er ook kruidentherapie toegepast worden.
Er bestaat een groot rijkdom aan geneeskrachtige planten in onze wereld. Hiermee kunnen verschillende klachten behandeld worden.

Westerse kruiden

De westerse kruidengeneeskunde maakt over het algemeen gebruik van westerse kruiden. Westerse kruiden zijn de kruiden die in Europa (en Amerika ) voorkomen. De heilzame werking van westerse kruiden is al eeuwen bekend en beschreven. De laatste jaren is hier ook veel onderzoek naar gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het kruiden zijn waarvan de meeste mensen weleens gehoord hebben. Dit komt mede doordat veel westerse geneeskruiden ook keukenkruiden zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan salie (Salvia officinalis), basilicum (Ocimum basilicum), tijm (Thymus vulgaris) en rozemarijn (Rosmarinus officinalis). Velen komen ook in onze leefomgeving voor en kunnen zelfs als inheemse kruiden worden gedefinieerd. Voorbeelden hiervan zijn smalle weegbree (Plantago lanceolata), brandnetel (Urtica spp.) en paardenbloem (Taraxacum ssp.).

Als Herborist maak ik (Wendy) veel gebruik van gedroogde kruiden in de vorm van een Kruidenthee die men 3x per dag kan drinken. Natuurlijk is het, in overleg, ook mogelijk om een tinctuur of capsules van de kruiden te bestellen.

De kruiden worden helaas niet vergoed door de zorgverzekering. De kosten is afhankelijk van de kruiden die in de formule zitten. Wij maken veel gebruik van kruidenthee die bestaat een formule uit ca 5 kruiden. Deze kunt u dan zelf (of met hulp van ons) online bestellen bij Pit en Pit. De kosten voor deze kruiden zijn ca 2,5 euro voor 1 kruid per ca 70 gram excl. verzendkosten (ca 5 x 2,5 euro excl. verzendkosten voor ca 350 gram kruiden).

© 2020 Total Therapy Reconnect

Thema door Anders Norén